Használati útmutató

Ezen az oldalon általános útmutató található a weboldal használatával kapcsolatosan, különös tekintettel a bejelentkezésre és a tánccsomagok megtalálására.

A weboldal szerkezete

Az alábbi képen látható a weboldal fejléce, abban az esetben ha laptopról vagy asztali számítógépről látogattunk el az oldalra.

Amikor először látogatunk el az oldalra, vagy pedig legutóbb kijelentkeztünk róla, a következő fejléc fogad minket.

A legfelső, lila sávban látható egy szöveges rész, ami jelzi a látogató számára, hogy nincs bejelentkezve: “Ön jelenleg nincs bejelentkezve!“.

A felső sáv alatt helyezkedik el a főmenü, melynek segítségével a különböző aloldalak érhetők el.

A főmenü legutolsó eleme a Bejelentkezés gomb, amelyre kattintva a bejelentkező oldalra jutunk el.

élménytánc szeniortánc fejléc

Bejelentkezés a weboldalra

A főmenü legutolsó eleme a Bejelentkezés gomb, amelyre kattintva a bejelentkezési és regisztrációs oldalra jutunk el.

A bejelentkezés csak akkor lehetséges, ha előzetesen már regisztráltunk az oldalra! A regisztráció a lenti képernyő jobb oldalán történik e-mail cím megadásával. További regisztrációs lehetőség a Facebook profillal történő regisztráció, ami a Facebook fiókkal lépek be gombra kattintással tehető meg. 

 

élménytánc szeniortánc bejelentkezés

A belépésnek két módja van attól függően, hogy előzetesen hogyan regisztráltunk: 1) email címes regisztráció, 2) Facebook fiókkal történő regisztráció. A Facebook profillal történő regisztráció egyszerűbb: egy lépésben regisztrálunk és be is lépünk az oldalra. Ez utóbbi esetben nem kell jelszót sem beírni.

Belépés e-mail címmel és jelszóval

1. A bal oldali térfélen töltsük ki a Felhasználónév vagy Email cím mezőt. Itt a regisztráció során megadott e-mail címet írjuk be, de a gyakorlatban elegendő a kukac (@) előtti részt megadni, mivel alapesetben az lesz a felhasználó nevünk az oldalon. Tehát például Ibolya@gmail.com esetén elegendő Ibolya nevet írni ebbe a mezőbe. Ha ez nem működik, akkor a teljes e-mail címünket írjuk be.

2. A következő mező a Jelszó. A jelszót a regisztráció során, e-mailben kapjuk meg. A jelszó generálására nincs befolyásunk, és a tapasztalat az, hogy bonyolult és hosszú jelszavakat kapnak a felhasználóink. Szerencsére a regisztrációs e-mailben kapunk egy jelszó megváltoztatására alkalmas linket.

Technikailag jártasabb felhasználóink számára: ha ismerjük a vágólapra másolás technikáját, akkor az e-mailből egy-az-egyben kimásolható és a mezőbe bemásolható a jelszó (szöveget kijelöl, majd Ctrl + C, majd pedig Jelszó mezőbe kattintás után: Ctrl + V).

3. Az Emlékezz rám jelölő négyzet használata mindenképpen javasolt, ha a jövőben nem szeretnénk bajlódni a bejelentkezéssel. Ha nem kattintjuk be, számítsunk arra, hogy 2-3 naponta kiléptet minket a rendszer, és ekkor újra be kell jelentkezni használat előtt.

4. Végül nyomjuk meg a Bejelentkezés gombot.

Facebook fiókkal történő belépés

A legalsó Facebook fiókkal lépek be gombbal lehetőség van jelszó nélkül belépni az oldalra. Ez azt jelenti, hogy az Élménytánc weboldal a Facebooktól megkapja a felhasználó teljes nevét és esetlegesen az e-mail címét, amennyiben az publikusan be van állítva a Facebookon. Ezáltal automatikusan létrejön egy Élménytánc felhasználói fiók (más néven profil) az oldalon, a Facebooktól kapott adatokkal. Ez egy egyszerű és kényelmes megoldás azoknak, akik nem szeretnének a jelszavas belépéssel bajlódni.

Fontos, hogy akik korábban e-mail címmel regisztráltak és úgy vásároltak bérletet az oldalon, nem biztos, hogy később a Facebook fiókkal való belépés után látni fogják a másik felhasználójukkal vásárolt bérletet illetve az ahhoz tartozó táncokat! Ha ezt tapasztaljuk, lépjünk ki a Kijelentkezés gombra kattintással a menüben (utolsó előtti elem), és jelentkezzünk vissza e-mail címmel és jelszóval.

(Ha tévedésből kattintottunk a Facebook fiókos bejelentkezésre, egyszerűen csak kattintsunk a főmenüben található Kijelentkezés gombra, majd jelentkezzünk be a hagyományos e-mail + jelszó módszerrel.)

Technikailag jártasabb felhasználóink számára: A Facebook profillal belépés után csak akkor fogjuk látni a bérletünket, ha a Facebookon megadott e-mail cím megegyezik a hagyományos regisztráció során megadott e-mail címünkkel. Ilyenkor a háttérben a rendszer összekapcsolja a Facebook profilt az Élménytánc fiókunkkal. 

 

 

Honnan tudom, hogy be vagyok jelentkezve?

Ha az előző pontban sikeresen bejelentkeztünk (és nem felejtettük el bekattintani az Emlékezz rám jelölő négyzetet 🙂 ), akkor a weboldal fejléce némileg megváltozik. A főmenü utolsó elemeként a keresztnév jelenik meg, mint ahogyan a lenti ábrán is látható (én Gyulaként jelentkeztem be). 

A keresztnév előtt látható a Kijelentkezés menügomb. Ezzel a gombbal bármikor kijelentkezhetünk az oldalról. A gyakorlatban erre nincs igazán szükség, praktikusabb bejelentkezve maradni, így legközelebb nem kell a bejelentkezéssel bajlódni.

élménytánc szeniortánc fejléc

Hol találom meg a csomagomat?

Ha előfizettünk valamely tánc csomagra, azt csak úgy tudjuk megtekinteni, ha be vagyunk jelentkezve. Bejelentkezés után (melynek egy bizonysága, hogy a keresztnevünk megjelenik a főmenü utolsó elemeként), két menü közül választhatunk.

Ha a következő bérletek valamelyikét vásároltuk, akkor az Online táncórák menüpontra kell kattintani a főmenüben:

  • Alap
  • Dinamikus
  • Haladó
  • Intenzív
  • Prémium
  • Élő (ez a bérlettípus a főmenüben közvetlenül is szerepel!)

Fontos: Célszerű a legkorábbi dátumot választani első alkalommal, mivel minden órának 1 hónapos élettartama van, ami után az óra automatikusan lekerül a listáról, így nem lesz módunk azt gyakorolni! 

Az Online táncórákra kattintva, először az Egészségügyi tájékoztató oldalra jutunk, ahol az Elfogadom gomb megnyomásával jutunk az egyes tánc csomagokat felsoroló oldalra:

 

online tánccsomagok

Ha lejjebb görgetünk, megjelennek az egyes csomagok:

online tánccsomagok

Minden csomag alatt található egy Belépés gomb. A Belépés gombra kattintva a következő oldalon az órák időpontonkénti felsorolása látható, dobozok formájában. Ha valamely dobozra rákattintunk, az adott órába tudunk belépni, ahol már a videó látható.

Fontos: Célszerű a legkorábbi dátumot választani első alkalommal, mivel minden órának 1 hónapos élettartama van, ami után az óra automatikusan lekerül a listáról, így nem lesz módunk azt gyakorolni!

online szeniortánc

Élő órák

Amennyiben élő órára fizettünk elő, az Élő órák menüpontot kell keresnünk a főmenüben. Ezzel az Egészségügyi tájékoztató elfogadása után egy olyan oldalra jutunk, ahol az órák időpontonként, kis dobozok formájában vannak felsorolva.

Fontos: Célszerű a legkorábbi dátumot választani első alkalommal, mivel minden órának 1 hónapos élettartama van, ami után az óra automatikusan lekerül a listáról, így nem lesz módunk azt gyakorolni! 

szeniortánc online órák