Tóth Krisztina Apollónia

szeniortánc – oktató

+36 70 775 8625

e-mail: krisztina.apollonia.toth@gmail.com

tk

2015 őszén találkoztam először a Szeniortánccal az M1 magazinműsorában, ahol figyelemmel kísérhettem egy riportot Csirmaz Szilviával, az addig egyetlen magyar szeniortánc-oktatóval és ízelítőt kaptam a foglalkozásokból.

A zene és a tánc mindig is fontos részét képezte életemnek, mindig is úgy tapasztaltam, hogy mindkettőnek óriási terápiás és felszabadító ereje van. 8 évig énekeltem kórusban, jártuk az országot és a világot, ennek a hatalmas élménynek örök nyoma maradt bennem.

Amikor a tévéműsorban Szilvia azt nyilatkozta, hogy ő eredetileg némettanárként dolgozott és így nyelvi nehézség nélkül el tudta végezni a szeniortánc-oktató képzést Ausztriában, illetve a mozgalom eredetileg is Németországból származik és már több, mint 40 éve nagy népszerűségnek örvend, reményt keltett bennem az, hogy német nyelvtanárként talán én is elvégezhetem majd a képzést.

Több, mint 30 évnyi német tanítás után úgy éreztem, ez az a tevékenység, amiben összekapcsolhatom a zene és tánc iránti rajongásomat az emberekkel történő segítő foglalkozással. Különösen nagy hatást gyakorolt rám az a tény, hogy egyedül a tánc az a mozgásforma, amely 76%-kal csökkenti az Alzheimer-kór kialakulását, ezt már az utóbbi évtizedek egyetemi tanulmányai bizonyítják. 2016 őszén indult el Magyarországon a képzés, így 2017 áprilisában az első magyarországi szeniortánc-oktatók között végezhettem.

Azóta hetente több, mint 200 táncoslábú nyugdíjas keresi fel az általam vezetett foglalkozásokat Budapest XII. kerületében, ill. Perbálon és Telkin, ahol az elmúlt másfél évben valódi közösségek jöttek létre, új barátságok születtek, közös kirándulások, karácsonyi és farsangi összejövetelek, nyári tábor és számos fellépés szerepel az éves programjaink között. Mindez már túlmutat a táncon, egy életformává vált, kellemes és hasznos időtöltés vidám és befogadó légkörben, amelynek betegségmegelőző és egészségmegőrző szerepét is ki kell emelnünk. A szenior örömtánc egy olyan társas tevékenység, amely mindenki számára elérhető, sem előzetes tánctudás, sem partner nem szükséges hozzá, csupán egy kényelmes cipő! A kellemes, fülbemászó zenék, a jó hangulat pedig garantált.

A foglalkozások nem tanfolyam jelegűek, bármikor be lehet kapcsolódni, mindenkit szeretettel várunk!